Londen

Het moet gezegd, vliegen vanaf Zestienhoven (tegenwoordig beter bekend als Rotterdam Airport) geeft toch een veel romantischer reisgevoel dan vliegen vanaf Schiphol. In deze laatste luchthaven is alles geregeld en geautomatiseerd en loop je via een comfortabele slurf in en uit het vliegtuig. Op Zestienhoven moet je nog ouderwets door een smak regen naar het toestel hollen over de landingsbaan. In de cockpit zit een piloot met gebreide trui een broodje weg te knagen. Dan start hijde motoren, worden de zesbladige propellors aangejaagd en voor je het weet komt de kleine Fokker 50 los van de grond en beweegd mee met elke windvlaag.
De eerste eigen opname via de telefoon geschoten
Dat is nu vliegen in een kist en onder het schudden en rammelen van al wat niet goed vastgeschroefd zit, zie je nog even de 3 torens van het Marconiplein in de verte en dan boven de regenbuien uit het zonnetje in. Binnen een uurtje land je op London City Airport, en spring je in de Light Rail, stap je over op de metro en voor je het weet zit je aan de koffie bij je collega’s in London. Eens kijken of ik de rest van de week nog wat meer interessante opnames kan maken. De volgende trip is naar Stavanger, Noorwegen.
Categories: Reizen, Steden

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: