Grensovergang Nigeria – Benin

Vorige week moest ik dus de grens tussen Nigeria en Benin passeren en dat was geen eenvoudige taak. Het duurde ongeveer zo’n drie uur en ik heb nog nooit zoveel corruptie en chaos meegemaakt. De volgende keer maar weer het vliegtuig, dat geeft ook nog wel eens problemen, maar niet zoveel als hier. De rechten van het originele filmpje zijn naar http://www.blogpunt.punt.nl gegaan en dat was een kadootje voor een nieuw log waar ik even als gast mocht optreden. Dus daar is nog wat meer te zien. En wat vind ik nu van Nigeria? Wel, een land dat de status ‘ontwikkelingsland’ nog niet verdiend heeft, daar ios nog een lange weg te gaan. Benin is een stukje verder op de ladder en ook wat vriendelijker. Bovendien komt de voodoo daar vandaan dus als ze je iets willen aandoen rammen ze spijkers in een houten pop. In Nigeria gebruiken ze liever jouzelf daar voor 😉

Categories: Reizen, Steden | Tags: ,

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: