Schorpioenen

En zo ineens gebeurde er iets in Egypte. Via een onduidelijk netwerk van informanten kwam mij ter ore dat een concert van de Deutsche hardrockband The Scorpions op de agenda stond. Ze zouden pal voor de piramiden spelen en dus iets om niet te missen. Het duurde 2 weken voor ik uiteindelijk de plek vond waar de kaarten van dit ‘Peace for All’ concert verkocht werden: de splinternieuwe Virgin Mega Store in Nasr City, gehuisvest in een ongekend grote winkelmall. Om te voorkomen dat er gewoon volk op kwam draven, waren de prijzen naar ongekende hoogten opgeschroefd.

En dus reisde ik dit weekend af met de enige rock & roll moslem van Port Said, pikte in Cairo Ike op, de vrouw van collega Rob W. en sloot geduldig aan in een ongekende file voor het piramidencomplex. Bij de veiligheidcontrole zelf werden te grote tassen (van Egyptenaren) rucksichloos uit de auto’s getrokken en zonder pardon over een betonnen muur geslingerd. Dronken Duitsers en andere expats konden met een soepel gangetje doorrijden, zwaaiend met een handvol tickets uit het raam was voldoende.

De organisator had er alles aangedaan om het op een echt concert te laten lijken. MacDonalds, kraampjes met het splinternieuwe merk Luxor bier en wietverkopende feestgangers. Het podium zelf was met Deutsche Grundigkeit in de woestijn verankerd en sterk genoeg om een paar eeuwen met de piramiden mee te kunnen. De benodigde Watts voor de lichtshow hulde een nabije voorstad van Cairo tijdelijk in duisternis en De hits Holiday, Still loving you, Wind of Change en Rock you like a Hurricane werden met 200 decibel de Lybische woestijn in geblazen. Een paar meter lager draaide een enkele mummie zich in zijn sarcofaag om.

Vreemd was dat aan het einde niemand om een toegift riep. Een verdoofd Egyptisch publiek, in diepe stilte gehuld, stond wat verbaasd in de oren te krabben. Ik heb ook geen flauw idee of ze deze band eigenlijk wel kenden. Maar dat weerhield de overijverige voorman Klaus Meine er niet van om vanuit het niets met zwiepende gitaar het podium op te denderen (“AHYOUREADYTOROCKTHE PIRAMIDSCAIROOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!YAYAYAYAYYAAAAA”) en nog een paar zware metal-riffs over het publiek heen te storten.

Een geslaagd concert dus. Hoewel, niet voor de Arabieren blijkbaar, want daags na het optreden in Cairo werd bekend dat wegens onduidelijke redenen de optredens in Qatar, Dubai, Abu Dhabi en Sharm el Sheik zijn afgelast. Tja, de ‘Peace for All’ tour… daar trappen de Egyptenaren niet meer in na Alexander, Ceacar, Napoleon en Rommel. Ook de Scorpions zijn dus vroegtijdig gestrand aan de voet van de piramiden.

Categories: Gadgets

Post navigation

8 thoughts on “Schorpioenen

 1. aap

  heb je wel handtekeningen weten te bemachtigen???

 2. Wat zal jij genoten hebben en de foto’s waren ook tof. ik heb weer eens echt genoten van jou log. 😀 ..groetjes van je ma xxx

 3. broer

  ik denk dat “wind of change”niet gewaardeerd word door diverse regeringen in het midden-oosten.

 4. Blom

  Koffers over de muur heen gooien lijkt me na deze zomer vrij normaal( zie voorgaande log )
  En heb je de kaarten voor Rammstein al?
  Greetz Blom 😛

 5. Sal

  hallo vriend lijkt me geweldig een concert aan de voet van de piramide, maar wat een politiek spel weer.
  groetjes hoop gouw weer wat van je te horen.
  Als pearl jam komt hoor ik het wel van je he.

 6. John

  Goed nog eentje dan.

  Walk like an Egyptian

  Er is een mysterie wat mij bezighoud (afgezien van de pyramides), aan welk hazenbrein is dit idee in godesnaam ontsproten? En hoe hebben ze er ooit iemand enthousiast voor kunnen krijgen? In ieder geval een gemiste kans want ze hadden de complete band meteen in een sarcofaag kunnen leggen en claimen dat ze de mummies teruggebracht hadden.

  Brainwave: Over 4000 jaar spreekt een kleine franse usurpator de dan historische woorden.
  “Veertig eeuwen duitse rotmuziek kijken op u neer”
  8)

 7. jo kusters

  Wie weet waar Herman Krebbers (de bekende violist) momenteel woont? Mail het a.u.b. door naar jokusters@yahoo.com. Ik ben 85 jaar en wil mijn nalatenschap aan hem overmaken, omdat ik altijd zo fijn van zijn muziek heb genoten.

 8. Piet Ouwerkerk

  Hij woont in Diepenheim. Ik weet niet precies waar.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: