Stavanger, Noorwegen

Afgelopen week was ik in Stavanger voor een bezoek aan een fabriknt voor kraan simulatoren. Het was alweer een dikke 20 jaar geleden dat ik voor het laatst iets van Noorwwegen gezien heb. En het gaat goed met de Noren! Sinds de olieprijzen zijn gestegen zal Noorwegen voorlopig nog geen aansluiting zoeken bij Europa en zeker niet met de Euro. Noorwegen is een van de grootste olieproducenten ter wereld en Stavanger is zeg maar het Dubai van het noorden.

De stad heeft ook een heel leuk centrum met veel kroegen en goede restaurants. Er wonen dan opok heel veel buitenlanders in Stavanger. Helaas lag het meeste centrum opgebroken omdat er verbouwd wordt voor 2008, wanneer Stavanger Culturele hoofdstad van Europa is.Ik zat in een 21 verdiepingen hoog hotel met bovenin zowel de bar als het ontbijt. Fantastisch 360 graden uitkijk en de fjorden, bergen en meren met wouden die rondom de stad liggen zijn geweldig. Ik had hier een beetje vakantie gevoel.
Zeer realistische graphs in de simulator
Wat betreft het werk heb ik in een enorme Playstation 10 gezeten metmotion base, ofwel alles beweegt als je met de kraan even een container laat vallen.De Noren hadden veel gein ende lol toen ze mij van de ene ramp in de andere lieten vallen. Storm en bliksem, brekende kabels, zinkende schepen en exploderende spreaders (!).
Deprogameur van de SIM heeft me beloofd nuke’ste progameren die ik kan lanceren op containers en schepen. Dat wordt dus nog veel meer gin ende lol wanneer de twee kraansimulators deze zomer worden opgeleverd!
Categories: Reizen, Steden | Tags: ,

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: