Columbia

Eergisteren werd het officieel aangekondigd, gisteren bestelde ik een ticket en vandaag werd het bevestigd; zaterdag vertrek ik voor een week naar Cartagena in Columbia. Dat is voor mijn werk en het doel is de aankoop van een aandeel in een haven. Ik heb even gekeken en de laatste informatie die ik over Cartagena kon vinden komt uit een wat ouder boek:
Ik zal proberen een foto te maken vanuit hetzelfde standpunt om te zien hoe Cartagena er vandaag de dag uitziet. Het volgende komt van Wikipedia, de internet encyclopedie:
De Colombiaanse stad Cartagena is genoemd naar de stad Cartagena in Spanje en is gesticht in 1533. Het was lange tijd een belangrijke schakel tussen Spanje en Zuid-Amerika. Tijdens de zestiende eeuw en de zeventiende eeuw, was Cartagena een van de belangrijkste havens van de Zilvervloot en daardoor een gewild doel voor boekaniers. Toch staan nog enkele versterkingen overeind, waaronder het kasteel van San Felipe de Barajas, gebouwd tussen 1536 en 1657; de stadsmuren rondom de Oude Stad (las Murallas); en de forten van San Jose en San Fernando, gebouwd tussen 1751 en 1759 bij Bocachica.
Veel koloniale gebouwen treft men aan in de Oude Stad, waaronder het Paleis van de Inquisitie, een kathedraal, de Conventie van Santa Clara en een <a class=”new” title=”Jezu
Categories: Reizen, Steden | Tags: ,

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: