Cartagena

De stad Cartagena is een fantastisch mooie stad en staat al 20 jaar op de UNESCO lijst van beschermde monumenten van het wereld erfgoed. En dat is maar goed ook. De gehele binnenstad is nog ommuurd en wat daar binnenin staat – en dat is veel – stamt allemaal uit de 16e en 17e eeuw. Omdat we misscien wel zijn haven kopen nodigt Capitano Alfonso, de Don van de Puerto (havenbaron), ons elke avond uit in een van zijn monumentale Casa’s. Afgelopen avond was dat midden in het oude centrum van Cartagena, op een door bloemen en palmen volgegroeid dakterras met daartussen stukken zwembad en cocktailbars. Een uitkijktorentje gaf mooi uitzicht op de kranen in de verte. De Capitano kan zo mooi zien of de schepen goed afgewerkt worden.

Daarna werden we met vijf paard en wagens vervoerd naar een van de uitstekende restaurants op de pleinen van de stad. Cartagena staat steeds vake op de lijst van cruiseschepen en dus worden in het seizoen (okt – feb) duizenden toeristen gelost op de kade en deze zijn begonnen met het aankopen van huizen in de binnenstad, waardoor de prijzen voor de toch al niet zo gefortuneerde Columbianen ernstig te duur wordt.

En hier nog een zootje foto’s van Cartagena…
De moderne stad op een strip land
Categories: Ontdekkingen, Reizen, Steden

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: