Strawberry fields forever

Tik even deze video aan om alvast in de stemming te komen van het volgende verhaal.
Afgelopen week een razendsnelle tour door de Verenigde Staten gemaakt. Allereerst een bezoek aan de haven van Long Beach alwaar enige professionele activiteiten moesten worden uitgevoerd, waarna we overgingen tot de orde van de vrije tijd. De collega’s aan de Westkust hadden kaartjes voor de baseball wedstrijd L.A. Dodgers tegen aartsrivalen San Fransisco Giants geregeld en wat kun je beter doen in anderhalve dag California?.
Het stadion was tot de nok gevuld en de sfeer in Amerikaanse sportpaleizen zijn toch niet te vergelijken met een avondje Feyenoord… Voor de aftrap (of afslag?) sta je dus eerst met hand op de borst naar een spectaculaire live vertolking van het Amerikaanse volkslied te luisteren, waarna de show begint. Gesprek van de dag: zou Barry Bonds van de aartsrivalen het decennia oude record van 755 home runs in een lifetime verbreken?
Als het aan de Dodgers ligt niet, want elke slagbeurt van Barry ging ten onder onder boe-geroep en gefluit. Barry zou steroiden gebruikt hebben en dus riepen wij – ik werd geacht de Dodgers te supporten – cheater, human steroid en meer gehoonlach als Bonds probeerde de bal uit het stadion te meppen. Hij deed dat uiteindelijk 2 dagen terug toen ik alweer lang en breed in Holland was, in het eigen stadion om een feestje veilig te stellen. Barry Bonds schrijft sportgeschiedenis en is sinds 35 jaar de beste ooit…
Hierna volgde Port Elizabeth waar het overigens net zo mooi weer was als in California. Toevallig arriveerde ik op vrijdag en dus had ik de zaterdag om New York City te bezoeken dat een steenworp verder ligt, en dat was meer dan indrukwekkend. Als je slechts een dag de tijd hebt, doe dan ongeveer het volgende: In rap tempo startte ik op de 86e verdieping van het Empire State Building, gevolgd door een dubbeldekker rit langs Times Square, Broadway, Wallstreet en Ground Zero, waarna ik afstapte om met een watertaxi Manhatten Skyline en het Vrijheidsbeeld te zien.
Van daar naar Brooklyn bridge en langs de vele Trumpbuildings, Little Italy, China Town terug naar het Rockefeller centre voor een New York Style pizza. Hierna een georaniseerde en gratis speedbezoek (20 minuten) aan het Museum of Natural History – fantastisch, doet denken aan de film A Night at the Museum – en met de underground terug naar Grand Station.
Vanaf daar Central Park in op zoek naar Strawberry Fields, het ereplaatsje waar een monument voor John Lennon ligt met het woord ‘Imagine’ in een mozaiek, op een paar stappen afstand van het Dakota building, waar hij in 1980 voor de ingang vermoord werd. Hier met een handvol wakende hippie’s een aantal Beatle liedjes gezongen, en de bloemetjes, appels en aardbeien opnieuw over het mozaiek gerangschikt. Nou, voor de fans hier nog een tribute aan ‘s werelds bekendste hippy, en ik krijg er nog steeds kippevel van.

 

Het Empire State Building is sinds een paar jaar weer het hoogste gebouw in New York…

 

Categories: Reizen, Steden | Tags:

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: