Het land van Overvloed

In het land van Overvloed is het niet eenvoudig om een eenvoudige bestelling in een restaurant uit te voeren. Dat komt omdat ik gewend ben aan de sobere service die je in Nederland krijgt. Een gehaktbal is bij ons gewoon een gehaktbal, en een kip een kip. Zo ligt dat niet in Amerika, waar de service aan de tafel ongeveer 100 keer beter is, maar ook wat over de top naar mijn idee.
Gisteravond mert een aantal collega’s van de universiteit uit eten. Niks zelf een plek uitzoeken, dit doet de gastvrouw, en daarna komt de ober zichzelf voorstellen aan de tafel en maakt bekend dat alles in het werk gesteld zal worden om het ons naar de zin te maken.
Ik bestelde een uiensoep, want die probeer ik graag overal uit, en daar gaat de schrijvende ober aan het werk: gepeperd of niet gepeperd, wit of bruin geroosterd brood, pistolet? Moet de kaas erover heen gesmolten cheddar, Gouds, parmezaans of lokaal gestremd zijn. Wilt u nog andere groenten in uw uiensoep???
Ik wil uiensoep, geen groentensoep…
Tweede gang: een biefstuk, lekker mals: Geschroeid, licht medium, medium, medium well, well done, very well done… raw??? Deze vraag komt vaak nadat ik ze over mijn haring gebruiken verteld heb. Biefstuk met pepersaus, champignonsaus, BBQ saus, buffalo wings saus, funny saus, ketchup, curry, kerrie of corry. Patat gebakken, gefrituurd, dik, dun, gekarteld, wedged met tuinkruiden, klein, groot, super of mega portie????
Derde gang: u wenst ijs? (37 smaken passeren de revue) ja, doe maar vanille. Okay, met cream, slagroom met suiker of zoetjes, chocosaus erover, smarties, M&M’s, met een appel cake erbij, warm of koud, u vermaakt zich toch wel, nog een wijn erbij, cola (gewoon, diet, zero, vanilla ook of toch met lemon, berry’s, met of zonder ijsblokjes, klein, groot, middel, gigaglas?)
Nee doet u er maar gewoon een koffie bij. Prima, cappuchino, American blend, frappuchino, expresso enkel, dubbel of trippel, met melk, zonder, gefilterd, instant, Braziliaans, Mexicaans of onze eigen home grown Massechussets Connecticut crafted with distintive and exotic coffee beans and roasted in small batches to our own standards???
Ja dat is goed joh, weet u wat, smijt u alles maar door elkaar en laat er minstend 10 kaneel- en zuurstokken aan alle kanten uitsteken geflambeerd, dus steek er de fik ook maar in (dit laatste raad ik jullie aan nooit te zeggen, want hoe je het ook went of keert; je zal het krijgen zoals je besteld hebt…
Categories: Reizen, Smakelijk eten!

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: