India deel 2

Tijd voor wat achterstallig blog onderhoud.Na het einde van de wereld stond Mumbai – het voormalige Bombay – op het programma. Hier ligt de succesvolle terminal Gateway to India, vernoemd naar een klassieke poort aan de kade ooit opgericht ter ere van het bezoek van ;een Brits Imperiaal gezelschap. ;Reden van bezoek was de opening van een training centrum, en dat ging op traditionele ;Hindi wwijze.
Allereerst een grote opening met toespraken van iedereen die van belang is – Indiers houden van ceremonies – om vervolgens gezamelijk een lied te zingen. Daarna moesten kokosnoten stuk geslagen worden op de trap en het kokosmelk over de treden laten stromen. Eenmaal binnen kregen we een krans en een derde oog opgeschilderd (niet het boze oog, maar de beroemde rode stip tussen de ogen.
Na het doorknippen van het lint volgde het gezamelijk branden van een lamp, want dat
Categories: Reizen, Steden | Tags:

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: