Olympisch nieuws uit Oman

De enige twee nieuwszenders – afgezien van de talloze Arabische – zijn CNN en BBC World. Gezien het feit dat Amerika en Engeland nog steeds in oorlog zijn ergens in deze regio, geeft aan dat het nieuws vrij saai is en alleen maar over Irak gaat. Gelukkig vindt ik dagelijks in mijn hotelkamer The Oman Daily Observer en dat geeft wat afleiding in het nieuws, vandaar een kort sport overzicht in de krant van vandaag…

Na de voetbalfinale van de Asiacup, waar Japan afgelopen week de Chinese overbuur vermorzelde, kan ook in Oman de balans opgemaakt worden. Ze hebben hier namelijk een feestje te vieren. In het internationaal puntenklassement staat Oman nu op de achtste plaats van Azie en wereldwijd gezien zelfs op de 50e plaats van voetballende naties, een absoluut record. Toch even een land om rekening mee te houden in 2006, ik heb jullie gewaarschuwd…

De Olympische Spelen trekken nu alle aandacht van de Omani’s, die dit bij voorkeur zittend op een poef of kussen volgen. De delegatie van het Sultanaat komt uit in maar liefst twee disciplines; atletiek en schieten. Hamood al Dalhami debuteerd op de 200 meter en de hoop is dat hij de eerste kwalificatie haalt om verder te mogen lopen. ‘Met een persoonlijk record van 20.86 seconden maakt Hamood geen schijn van kans’, zegt de lokale krant niet erg opbeurend. De sultan maakt er wat mooiers van: ‘Het is de atmosfeer en de mogelijkheid om met de beste van de wereld te strijden, en daar zal Hamood van moeten genieten.’

Van scherpschutter Saleem al Nassri wordt verder helaas geen melding gemaakt in de berichten. Niet eens waarmee hij schiet of waarop… Misschien kan hij nog voor een verrassing zorgen In de openingsceremonie bleef de schutter helaas in de Omaanse moesson-mist gehuld: Hamoon, de sprinter, is namelijk door de Sultan persoonlijk aangewezen als vlaggendrager van de delegatie…

Overigens wordt aan Irak in het bijzonder aandacht besteed als Olympisch land. ‘Zonder Uday om ons heen kunnen we eindelijk zonder angst de competitie aangaan,’ zegt een van de atleten in de Oman Observer. Uday, de zoon van Saddam was 20 jaar lang voorzitter van het Iraaks comitee en wierp falende atleten doorgaans in de kerkers of liet ze voor extra morele steun in de martelkamer behandelen. Wellicht interessant om de komende weken juist deze delegatie te volgen, gewoon om te zien welke coachmethode nu uiteindelijk het beste werkt.

Categories: Gadgets

Post navigation

3 thoughts on “Olympisch nieuws uit Oman

  1. Bartje

    En hoe zit het met jouw Olympische voornemens???? Je heb de groeten van Cees de Man. We zijn er een dagje en nachtje geweest… Je weet vast wel wat er dan allemaal gebeurd als de kadetten op stap zijn… 😀

  2. John

    Net weer even bijgelezen in je log. Je gaat met een sneltreinvaart 😉 Mooie avonturen daar in Oman en ook leuk beschreven. Ik moest een paar keer hardop lachen 😀

  3. Hey Tet, zo ik heb eindelijk wat meer tijd om op internet rond te surfen, om mijn weblog bij te houden en te updaten en natuurlijk om jouw weblog te lezen. Gaaf dat je nu in Oman zit. Het verhaal van de auto die de heuvel oprijd, is een leuk verhaal. Weet alleen niet of ik het moet geloven ja of nee, maar dat doet er niet toe ;).
    Heel veel sterkte daar in Oman en ik zal gauw weer wat meer verhalen van je lezen.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: