Kort verslag

Okay, het was even stil, want na de vakantie had ik 7 dagdiensten op rij omdat een van mijn collega’s ook zonodig naar Luxor moest. Ik zal de logs maar eens wat korter houden… De vakantie was zeer geslaagd en Luxor, een stad halverwege de Egyptische Nijl vol met tempels en tombes, hebben we per luchtballon ook van bovenaf kunnen bekijken.


de landingsplaats was gelukkig niet in het suikerriet maar in een veld met modder…

Het was er groener dan we dachten, want de kapitein liet de mand zo nu en dan door het suikerriet razen. Bovendien kreeg iedereen die zijn instructies niet opvolgde een flinke veeg uit de pan en dus was het een luchtvaart waar de ‘ouwe zakken uit Amerika’ niet over te spreken waren, maar voor ons was het vooral extra amusement!

Cairo was druk behalve op het moment dat het ramadan vasten stopte en er gegeten moest worden, dat was voor ons het moment om in de auto te stappen en om de piramiden te bekijken. Al eeuwen moet je daar voor oplichters uitkijken, en dit keer waren het zogenaamde ‘parkeerwachters’ die je een gratis parkeerplaats willen verkopen.


Nu eens zien wie nog meer de Zoka 2004 sweaters voor een wereldplek kunnen tonen

Ze sprongen letterlijk voor de wagen maar toen een hele dikke politie agent zijn wangen volblies als een glasblazer en op zijn fluitje blies, was het even onduidelijk of we over ze heen moesten rijden of dat we in overtreding waren. Het bleek al gauw dat hij bedoelde dat we gewoon door moesten rijden en als kippen sprongen ze van de motorkap weg.


Soms duurde het dagprogramma iets te lang…

Met de auto de piramiden verkennen is een nieuwe belevenis, in Sakkara liggen nog een tientallen piramiden in de woestijn waar de gewone toerist nauwelijks kan komen en daar rij je dan als een soort Indiana Jones doorheen en naar toe.


Jansen en Jansen voor de tempel van Hatsjepoet, ditmaal zonder bolhoedje…

In ieder geval was het een toffe reis en tot op het laatste moment spannend want op weg naar het vliegveld verdwaalden we (ik dus) hopeloos in nachtelijk Cairo. Door een ingehuurde taxi eindeloos te volgen door straten vol crimineel slechte straten zonder verlichting – waardoor mijn wagen aardige schade opliep – kon ik de Jansens op tijd voor hun vlucht afzetten.

Maar goed, nog bedankt Edgar, voor de CDrom waarmee ik foto’s kan verkleinen, zoals je ziet moet ik die maar snel instaleren. De bijgeleverde achterstallige betalingen en taprekening heb ik helaas in een onontdekte tombe verloren!

Categories: Gadgets

Post navigation

10 thoughts on “Kort verslag

 1. Aap

  Mijn planning is om in feb eens Shliemann… te spelen in een tombe dus hou maar een plekje vrij! πŸ˜€

 2. Pa & Ma..

  Nou ja, de jansens maken Vlaardingen alweer onveilig dus zijn ze behouden en gezond aangekomen. Aankomende donderdagavond komt Richard foto,s laten zien en de rampen hier op deze log niet vermeld even toelichten. Leuk kort reisverslag Robert, wacht op de volgende…. πŸ˜• jou pa 8) ..

 3. Johanna

  Ziet er gaaf uit !!!! Jullie hebben het volgens mij erg leuk gehad zo met zijn 3en. En ik geloof inderdaad zoals je pa zegt, er ook heel wat dingen misgegaan zijn. Echte jansens-tetteroo akties πŸ™‚

 4. Edgar

  Ziet er goed uit. Alleen die te grote fotos inderdaad. Het programma werkt eenvoudig. Ik stuur je nog wel een mail met een korte uitleg voor de fotos.
  En je zult terug moeten om die onondekte tombes te herontdekken. Maar er is hier in NL een uitgebreide, georganiseerde boekhouding, dus hou je knip maar klaar πŸ˜‰

 5. Leuk verslag man! en ik sluit me aan bij bart zn plannen…wil toch iemands handje vast kunnen houden in het vliegtuig….
  Groetjes Blom…. πŸ˜› πŸ™‚ 😦 πŸ˜€ 8)

 6. ma afham, jasaar? jamien? ma aAref

 7. John

  Blij dat je een leuke vakantie gehad hebt. Mooie foto’s! Zag er ook lekker warm uit! Hoor je snel.

 8. Sint.....

  Stom toevallig loop ik door Vlaardingen, wie kom ik tegen? Tet !!! Wat nou? Hou je een korte vakantie in Holland? Ja niet door vertellen hoor!! Groetjes Sinterklaas…….. πŸ˜€

 9. aap

  Haai Tet, lache dat je er weer ff was!
  Welke datum komt jou het beste uit om voor mij langs te komen?

  Bart πŸ˜€

 10. Giel Broere

  He Ted leuk dat je even aan kwam wippen vorige week maar het is wel tekort, volgende keer graag in de lunchpauze dan kunnen wij even bijpraten,
  Verder wil ik je een prettige kerst en alvast een gelukkig en gezond 2005 toewensen,
  Joke en Giel Broere.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: