Autozaken

In het kader van de twee voorgaande logs: mijn auto is teruggevonden in Rotterdam Zuid en mijn Egyptisch rijbewijs is in beslag genomen na een snelheids overtreding op het race parcours Port Said – Cairo.

In zaak 1, de gestolen wagen, is het afwachten wat de verzekering gaat doen, want die zijn formeel eigenaar van de peugot. Wellicht kan ik hem terugkrijgen maar dan alleen als die nog in goede staat is. Broer John is inmiddels een inspectie aan het uitvoeren.

Zaak 2 was nogal vreemd, want iedereen rijdt te snel. Maar de regels in Egypte op snelheid en het dragen van een gordel zijn de laatste tijd flink aangescherpt (!). De officier die mij – en de andere weggebruikers – staande hield, veroorzaakte niet alleen een lange file over alle rijstroken, maar kon ook niet duidelijk maken welk document hij wilde inzien. Zo gaf ik achtereenvolgens de papieren van de auto, een paspoort, een visitekaartje, een menulijst van KFC, het internationaal rijbewijs (verlopen) en een officieel uitziende groene kaart met stempels, handtekeningen en heel veel arabisch schrift, maar dit alles wierp hij terug de auto in. (dat was alles wat ik in het handschoenenkastje had liggen).

Dit laatste document bleek na latere vertaling overigens een garantiebewijs van een aangeschafte wekker te zijn… die ligt inmiddels al op de afvalhopen in de woestijn omdat het niet alleen te langzaam liep, maar ook omdat het alarm alleen afging als je het knopje zelf indrukte…

Toen ik echter mijn kersverse rijbewijs liet zien, verdween de agent tevreden en keerde niet meer terug. Die moet dus afgehaald worden op het bureau in Cairo na het voldoen van de boete. Dit is dus een zaak voor Special Agent Achmed van onze afdeling Goverment Relations, zeg maar de Egyptische X-files. Gelukkig heb ik de president-generaal van de verkeerspolitie in Port Said aan mijn zijde in deze zaak, dus dat zal wel goed komen.


Er heerst momenteel geen verhoogde staat van paraatheid aan de grens…

Categories: Gadgets

Post navigation

8 thoughts on “Autozaken

 1. kees

  heb je eindelijk een rijbewijs………. 😉

 2. aap

  Altijd een kopie bij je hebben 😀

 3. Johanna

  Zo zie je maar; met gemak je rijbewijs halen maar ook weer met gemak verliezen 😛
  De agent zal zich wel flink belazerd gevoeld hebben met je garantiebewijs van je niet werkende wekker.
  Misschien hebben de 2 bovenstaande figuren er wat aan !

  Liefs uit arnhem Jo

 4. Die bovenstaande gasten zullen er ook zo wel bijzitten in Rotterdam-zuid, maar dan onder een boom met veel hondestront.

 5. peter

  volgens mij trok je de verkeerde papieren,bij die agent.de juiste zaten in je portemonee$

 6. alex

  ik heb je hier wel eens op de terminal zien rijden, ik hoop dat je daar lessen hebt gehad, want het was niet wat.
  Ik heb vorige week dan eindelijk gehoord dat ik het niet geworden was bij juliie voor de functie shiftmanager, Dus heb ik maar gesoliciteerd voor dezelfde functie in zeebrugge.
  zal ook wel niets worden want ik geloof dat ik hier niet weg mag,

 7. Grappig die foto en o zo herkenbaar die paraatheid 😉

 8. JannO

  Zo te zien hebben die twee waakzame mannen zo’n zelfde wekker

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: