Beveiliging

Volgens het ISPS verdrag dat nu wereldwijd geld moet elke haven zo ongeveer hermetisch afgesloten worden en in Egypte nemen ze die zaak uiterst serieus. Om het gebouw binnen te komen maken we sinds kort gebruik van biometrische herkenning gebaseerd op een vingerafdruk. Voor wie naar binnen wil moet eerst zijn vinfertop op een scanner leggen en om te voorkomen dat je met een afgesneden vinger rondloopt, moet je daarbij ook nog een viercijferige code intypen.

Voor de operatie moet je dan aan de achterkant van het gebouw natuurlijk ook nog het terrein op. Daarom moet iedereen dagelijks zijn havenpas en SCCT pas laten zien en in het geval van een auto ook de registratie en rijbewijs. Een wachtwoord ontbreekt er nog aan. als je daarna nog een schip op moet, dan staat daar naast een bemanningslid nog een politie agent die de havenpas controleerd en nauwkeurig het nummer registreerd in een grootboek waar de ambtenaar mee rondzeult.


Quiz: hoeveel spelfouten kunt u ontdekken?

Maar hoe veilig dan ook, het blijft allemaal mensenwerk. De politie controleert in het absurde sinds ze geen gratis maaltijden meer uit de kantine krijgen. Laatst werd een ambulance voor een spoedgeval aan de poort gestopt om te zien of alle papieren in orde waren. Een chauffeur zonder wijsvinger (correctie: zonder derde kootje) werd tijdelijk in verzekerde bewaring gesteld tot bleek dat hij zijn duim gebruikte om binnen te komen via de bio-poortjes. Soms zou je gewoon je vuist willen gebruiken om toegang te krijgen…

Categories: Gadgets

Post navigation

15 thoughts on “Beveiliging

 1. marcel regeer

  Haha, zal pasje nog even goed bestuderen!!
  Eerste foutje al gevonden, er staat expert op je pas, hoe heb je dat in hemelsnaam voor elkaar gekregen??
  Ga je goed! πŸ˜›

 2. Hee Robert dit is je eerste foto waar je een stropdas draagt. Kan het nog beter vraag ik me af. Sinds Claus zijn stropdas had afgegooid was je een verwoed aanhanger van hem. Nu denk ik dat je dat in een dronken bui heeft gezegd πŸ˜› . Ik zie je snel maar dan zonder .. Mazzel

 3. aap

  was het niet gewoon mister roBART???? πŸ˜€ πŸ˜€

 4. JohnT

  Die Tiatro vind ik het mooist, vandaar is het nog maar een klein stapje naar Tatra.
  Je gaat er trouwens wel steeds professioneler uitzien

  πŸ˜›

 5. Ik zou daar maar blijven beste knul, nog even en er staat minister huppeldepup onder jou papieren en heb je het daar voor het zeggen. πŸ™‚ πŸ˜€

 6. Tet

  Ja, er staat dan wel director general onder mijn naam, maar dat is degene die de kaart getekend heeft, en expert Marcel, dat was ook een spelfout voor expat…

 7. Daan

  he tet wanneer kom je ons op apm weer is verblijden met een bezoekje? kan je gelijk walter uitleggen hoe hij de terminal moet beveiligen!! ha ha ha;p

 8. Flinke beveiligings maatregelen.
  Ik hoorde tijdens zoka, dat er ook in egypte een aanslag is geweest; zo gek is het dus nog niet allemaal.

  πŸ˜‰

 9. aap

  hebben ze je daar nu op gesloten? En als je weer in de gelegenheid bent, kun je dan Dahab cd aanleveren. Relaxte muziek op terras in de zon! πŸ˜€

 10. Dus omdat je nu op een mysterieuze forum schrijft, hoeft er hier niets meer vermeld te worden. 8)

 11. Bas

  Hey Tet,
  na mn avonturen in de States, heb ik weer tijd om jou avonturen in Egypte weer eens te lezen. En ik val geloof ik gelijk met mn neus in de boter met die hoge beveiliging!!! Maarre heb je je naam niet op papier geschreven, toen ze die pas gingen maken? Het staat wel grappig πŸ˜€
  Veel plezier!!!

 12. Ben ff bij Blom site wezen kijken, nog steeds geen verslag van de Egypte reis, hebben jullie geen zin meer om te schrijven? Pa Tet…. 8)

 13. Arian Brands

  Hahaha dat tiatro staat dat voor comediant???
  mooi toch een beetje icognito rondrennen πŸ˜€

 14. Tja wat zeg ik daarvan… Ik zou je echt niet herkennen neef Robbert !

 15. Robbert moet natuurlijk Robert zijn……. ;D

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: