‘HaemduAllah’

Halverweg de lange, verlaten en duistere woestijnweg van de terminal naar de ferry ligt ergens een blokkade van puin en zand. Niemand weet waarom het er ligt en wie het weg moet halen is ook onbekend. Geen verlichting of reflectors, alleen met groot licht is het tijdig zichtbaar. Een aantal tegenliggers hadden ook groot licht op en na deze verblinding zag ik twee meter voor me de weg verdwijnen onder een angstaanjagende en hoge muur van brokstukken. Geen tijd voor schrikken, alleen een enorme klap, wolken van stof, nog een klap (leve de airbag!), brekend glas, een fractie niets en toen een klap van onderen…

Duisternis en stilte. Ik dacht aan allerlei ernstige zaken, maar ik voelde niets, stapte uit de wagen – de deur was open – en viel de diepte in. De Subara bleek boven op het puin te balanceren en schoof langzaam naar voren. Zaklantaarnen naderden, het waren de soldaten van de roadblock even verderop. ‘HaemduAllah’ riepen ze verwonderd terwijl ze mij beschenen en zagen dat ik geen schrammetje had.

Even later passeerden de terminal bussen met de shift die zojuist afgelost was. Een mannetje of honderd begon handen te schudden en verzamelde alle waardevolle zaken uit het zand en de auto. ‘HaemduAllah’. Toen kwam collega Mark. ‘Lucky basterd’. De Egyptische collega’s namen de feiten nog eens door voordat de politie arriveerde. ‘Yasser heeft gereden in de wagen die jij geleend hebt van Ahmed, enzovoort’. Al gauw bleek dat ik eigenlijk helemaal niets met dit ongeluk te maken had… ‘HaemduAllah’.

Vandaag was ik een dagje verplicht thuis en bedacht dat ik door het oog van de naald was gereden… tientallen telefoontjes rinkelden de hele dag. How are you? Ik mankeer niets… Met slechts een woord konden de bellers dat verklaren: ‘HaemduAllah’.

Categories: Gadgets

Post navigation

27 thoughts on “‘HaemduAllah’

 1. Coby

  Halleluja!…door het oog van de naald.
  Ik hoop dat je inmiddels van de schrik bent bekomen…ik heb nog even een uurtje of wat nodig!
  lieve groetjes

 2. Gefeliciteerd Robert, het is net als je zegt met een ander goedkopere merk auto was het misschien niet zo best afgelopen. We omhelzen jou stevig als je met de kerst thuis komt. Maak er nog maar een paar grappen over nu dat gelukkig nog mogelijk is…..Jou Pa & Ma….

 3. aap

  volgende auto een hummer? heftige crash, gelukkig heb je niks!

 4. Je kan het gelukkig nog allemaal navertellen !
  Welk engeltje heb je op je schouder? πŸ˜‰

 5. broer

  ja zeker een geluk gehad.anders hadden we met kerst een mummy aan tafel gekregen. πŸ˜›

 6. kees

  even apeldoorn bellen gelukkig ben je zelf zonder schade enne je bedje is al gespreid

 7. michael r

  heej tet das een geluk bij een ongeluk maar gelukkig voor jou heb je niks ik zie je met de kerst bij ons thuis gr michael

 8. janno

  heb ook eens zon auto gehad. die heette de Heer zij geloofd en geprezen (na afloop)

 9. Arian Brands

  Kom je gelukkig goed vanaf pik pffff

 10. Sinterklaas vandaag nog gezien. Kwam misschien voorbij varen?? Weet ik veel !!!! πŸ˜• πŸ˜› 😦 Pa Tet…

 11. TUMP

  ‘HaemduAllah’

  betekent eigenlijk: voor 5 pond neem ik je wagen over!! πŸ˜‰

 12. d.v.d.ham

  gelukkig nieuw jaar.
  dit kan je tenminste nog navertellen.
  er schijnt in vlaardingen een derdehands pegeotje te koop zijn.

 13. Giel Broere

  Jij ben altijd al een mazzelpik geweest.
  Hoezo niks met dit ongeluk te maken

 14. Allen

  Beetje laat, maar toch even een reactie.

  Het zou zonde zijn wanneer jouw biografie later ophoudt in Egypte……Dus niet meer doen, FOEI!

  Ik denk dat er nog wel een zo goed als nieuwe Kangoo te verkrijgen is via APM.

 15. En dan te weten dat zijn pa, toen ik hem ging halen op schiphol voor een leuke vakantie, zijn peugeotje ook nog even smaller had gemaakt. Sorry hoor!! Ze zijn heftig bezig om de deuken er weer uit te halen…..Jou Pa die gelukkig van de week 71 jaar kon worden…….. 😦

 16. aap

  hoe staat het met de woekerprijzen voor het voetbal? πŸ˜€

 17. Het is wel erg stil aan de overkant 😦
  Zit met smart te wachten op weer nieuwe spannende verhalen.

  Groetjes uit een wit, bevroren arnhem

 18. Hij heeft het druk,druk en nog eens druk, zegt tie……Maar zijn laptop is vast gelopen. Hopelijk kunnen ze op zijn werk de boel weer herstellen….. 😦 gr.. zijn pa uit het mooie Vlaardingen…….

 19. Blom

  Als het nog lang duurt wacht ik ook nog ff……
  groeten uit VLD

 20. Het blijft erg stil bij je maar ik neem aan dat de Egyptenaren erg blij zijn dat ze de Africa Cup gewonnen hebben. Wij waren uiteraard voor Ivoorkust deze keer. ( Dat zal in juni niet zo zijn.) Veel plezier met de overwinning daar. πŸ˜‰

 21. Tet

  Petra, ik zat in het stadion in Cairo met 75000 uitzinnige fans. Zal maar eens een log plaatsen over de Afrika cup, het was een aardig spektakel…

 22. Sal

  Hallo vriend nou ik zie het al weer ik heb nog zo tegen je gezet geen knalletje……… Gelukkig ben je er zonder problemen vanaf gekomen. Gefeliciteerd he met je Egypte tussen 75000 fans en jij zeker als hardste gillen. Robert en we hebben nog tegen je gezegd rij nou lekker op een kameel ben blij te zien dat alles goed met je gaat.
  Groetjes Sal

 23. Zo!!!!!Dus jij gaat in de woestijn , bij een oase, naar de zonsverduistering kijken. Stop dan even nu jou wagen weer netjes uitgedeukt is, daar liggen vast ook een heleboel hopen zand……….. πŸ˜€ … πŸ˜‰ …. 8) ….

 24. Oh!!! je gaat niet meer. Je gaat tussen 27 & 29 maart op training in Genua (Italie). Jammer,, en de zon blijft niet wachten op jou…. 8) ……Pa…….

 25. paul

  ha die tet , altijd geluk jij , ben ook nog in convooi langs bergen puin gekomen dwars door de woestijn in Egypte.maar geen subaru zien staan als monument!

 26. paul

  ha die Tet , altijd geluk jij , ben ook nog in konvooi langs bergen puin gekomen dwars door de woestijn in Egypte , maar geen subaru zien staan als monument!

  p.s. : heb dit bericht al eerder geplaattst maar zie tot mijn verbazing dat dit door Gerritje is geplaatst?!?!!

 27. paul

  gerritje ha ha , grapje?!?1?!!!

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: