Henrik vaart uit…

Vandaag naar een brug en machinekamer simulator geweest. Hier worden ervaren kapiteins, stuurlieden en machinisten getest op hun stress drempels door ze in een reeks van tegenslagen door te laten worstelen. Dit leverde een aantal prachtige beelden op van freakende kapiteins en imploderende techneuten. Vanuit de controle kamer was alles te volgen op schermen.
Deze foto heeft nix met hetr verhaal te maken, maar is wel weer grappig… het geeft ook aan dat ik deze week mijn eigen camera vergeten ben.
En hier wordt het interessant, want een van de paniekende hoofdrolspelers herkende ik als… een, nee, DE voormalige oppermanager van Rotterdam Terminal. Nou dat was dus meer dan toeval en het deed mijn interesse zeer aanwakkeren. De simulatie was een vertrekkend schip van diezelfde terminal aan de Nieuwe Waterweg – hoe symbolisch – en botste vervolgens op twee schepen in de dichte mist, iets dat zelfs de instructeurs niet eerder meegemaakt hadden.
Dubbel zo genant was dat ik als ‘klant’ de de-briefing mocht bijwonen. Nouja, het werd alsnog sportief opgenomen en eindigde met een blik Carlsberg later die dag. Zo had ik dus ook de gelegenheid om een plaatselijke traditionele schotel te nuttigen. Dit gerecht – H
Categories: Observaties, Ontdekkingen

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: