Marokko

Marokko is groen, en dat was dus de eerste verrassing toen ik uit het vliegtuigraampje keek. Ik dacht zelfs even dat we alsnog in Spanje gingen dalen, maar niets was minder waar. Verder dragen de mensen hier rare hoedjes, de mannen hebben lange gewaden metr puntmutsen, de vrouwen rieten hoeden met blauwe wolgebreide banden erover, en die heb ik niet eerder in Nederland gezien.
Maar goed, ik ben hier al een paar dagen en heb ontdekt dat de kust van Marokko erg mooi is; ik hier een jaartje of 15 geleden eens een paar keer door de Zuilen van Herkules gevaren ben. Woensdag ben ik haaks in die richting gevaren, van Tanger naar Algeciras waar de oudste en ook een van de grootste containerhavens van Het Bedrijf gevestigd is. Leuk, want daar kwam ik weer eens een aantal mensen waar ik normaal via de email mee spreek in levende lijve tegen.
Vandaag een rit van een uur naar de terminal in aanbouw geweest en dat deed me erg denken aan Port Said, waar een aantal oude bekenden momenteel in min of meer dezelfde portacabins probeerd een gestructureerd bedrijf op te zetten. Het verkeerd nu nog in de chaos dagen. Gisteren zijn hier 5 kranen van elk 120 meter hoog aangekomen en vandaag werd de eerste al gelost en op de kade gezet. Een giga karwei en altijd weer fascinerend.
Verder type ik niet want ik ben momenteel al een uur bezig met deze tekst typend op een Frans toestenbord waar alle cijfers en letters op een andere plek staan, en dat is hoogst irritant.
Categories: Reizen, Steden | Tags: ,

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: