Eenmaal, andermaal… verkocht!

In de laatste log over mijn bezoek aan Londen meldde ik het feit dat ik een tweetal boeken naar het veilinghuis Bloomsbury Auctions had gebracht. Vandaag was de veiling maar helaas kon ik het niet live en ook niet via de E-bay website bijhouden. De boeken had ik in een 2e hands boekenzaak in Cairo gekocht voor omgrekend 300 euro. Zojuist even gezocht en lot nr. 599 is in ieder geval verkocht, het resultaat is niet het 10 maar 30 voudige van de aankoop prijs!
1 van de 190 gegraveerde en handgeschilderde schelpjes pagina’s
Nog even de veiling feiten van vandaag op een rijtje:
Lot 599. Knorr (Georg Wolfgang) Verlustiging der Oogen en Van Den Geest of Verzameling van allerley Bekende Hoorens en Schulpen, 6 parts in 2 vol., half-title to vol.2 only, 190 hand-coloured engraved plates by various engravers after G.W. Knorr, C. Dietsch, J.C. Kleemann, J.C. Keller and C. Leinberger, ink biro date on title of vol.1, occasional spotting, mostly marginal, some light offsetting, but plates generally in very good condition with bright colouring, particularly in vol.2, contemporary morocco-backed cloth, spines rather worn, [Nissen ZBI 2236; Landwehr 96], 4to, Amsterdam, Heirs of F.Houttuyn, 1770-1775.
est.
Categories: Gadgets, Ontdekkingen

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: