86 / The Police – Synchronicity

Kijk, afgelopen week met Blom naar de Police geweest in de Amsterdam ArenA en hoe langer het geleden is – 4 dagen nu – hoe beter het wordt. Vandaar dat ik in Mijn Top 100 even een CD van The Police heb geofferd op plaats 86, te laag genoteerd, maar wel van toepassing nu. Het album Synchronicity heeft onder meer de hits ‘Wrapped around your finger, King of Pain en het onwaarschijnlijk mooie Every breath you take.
Maar ik vind de andere nummers net zo goed als daar zijn Synchronicity I en Synchronicity II waarvan hieronder een impressie van het live concert van de huidige wereld tour:
De drummer heeft toch ietss Jiskefet achtigs, niet?
Zoals gezegd was het een goed concert want hoe kan het ook anders met zo’n tas vol hits. De ene na de andere evergreen werd de zaal in geslingerd. En over de zaal gesproken, wat een dramatisch slecht geluid heeft de ArenA. Het is akoestisch gezien A-Koestisch zeg maar. De drum, gitaar en bas ging als het een beetje heftig werd naar een soort van brij van brommend geluid, dus moesten de technici steeds de knoppen omdraaien om er het beste van te maken.

Police heeft de vuile was buiten hangen…
Gelukkig was Sting zeer goed bij stem en haalde uit als vanouds. Zo hebben wij flink mee ge-iyo-iye-iyeyo-ed als je begrijpt wat ik bedoel. Na afloop een paar posters en een T-shirt ingeslagen en zo kon het gebeuren dat ik uiteindelijk toch nog een van mijn grootse idolen uit de pop wereld heb kunnen zien, niet gedacht, want de ruzie die de bandleden uit elkaar trok, had nog zichtbare sporen, ook tijdens dit concert. Als ik zeg idolen uit mijn jeugd, dan heb ik het over een band waarvan ik alle bandleden nog bij naam kan opnoemen, ofwel Sting, Andy Summers en Steward Copland, en dat kan ik verder slechts met de Beatles en Queen.
Nu is het nog afwachten op de filmpjes die Blom geschoten heeft tijdens het concert en die ik spoedig hier hoop te delen met jullie. Volgende concert is trouwens de Tragically Hip in Paradiso volgende week en Alquin, eerder aangekondigd in een eerder log, moet ik helaas overslaan omdat ik dan in Angola zit, dus wie het eerste haalt die het eerst maalt, voor wat betreft de kaarten dan…
Categories: Media, Muziek, Top 100 | Tags: ,

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: