Hollywood

Ditmaal was ik iets langer in Los Angeles en toevallig zat er zomaar een weekend dag bij. Met de professor die de week daarvoor een lezing gegeven had, bevond ik me in goed gezelschap. Los Angeles is een zee van beton en elke straat ziet er ongeveer hetzelfde uit. Als je Californianen vraagt wat je in een dag zou moeten bezoeken, dan staren ze je een beetje suf aan; er is helemaal niets te bezoeken… We besloten zelf maar een keuze te maken dus de twee grootste attracties: Hollywood won het van Disneyland.
of dat een juiste keuze was valt nog te bezien. Hollywood ligt midden in de zee van beton en met wat moeite vonden we het oude monument: de letters HOLLYWOOD. Ooit had daar ook nog het woord LAND achter gestaan, maar sinds de jaren veertig zijn die verwijderd. De metro, die ons binnen een uur door een aantal gevaarlijk lijkende wijken vervoerd had, stopte aan de Hollywood Boulevard.
Hollywood boulevard met het Chinese theater waar de Oscars worden uitgereikt
De Boulevard was eigenlijk ook een beetje aggenebbis. Hoewel je eindeloos over de Walk of Fame loopt, kijk je meer naar de voorbijkomende sterren dan naar de winkels; en die zijn van een bedenkelijk niveau. De meeste winkels hebben souvenirs die je hier ook bij de Hema kan kopen zoals posters van Elvis, platic Oscar beeldjes met ‘beste vader’ en T shirts van elke ster van de afgelopen 50 jaar.
Zo af en toe kom je nog eens een bekende tegen…
Daartussen een reeks van fetisj shops, gothic kleding zaken en Tattoo honken. Ook de boulevard van de duizenden sterren in de stoep is gedegenereerd. Maarja, Los Angeles is dan ook voor auto’s, niet voor voetgangers…
Nadat ik plotsklaps over mijn favoriete ster heenliep, was de gein er snel vanaf.
Na zo’n lange dag zit er niets anders op dan eens een heerlijke hamburger weg te smikkelen. Zeg nooit Large, Extra of Big in de States als je wat te eten wilt…
Categories: Reizen, Steden | Tags:

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: