Op de rivier

De lijst van verloren persoonlijke kostbaarheden is inmiddels schier eindeloos… Na een lange reeks verdwenen, zoekgeraakte, gestolen of spontaan kapot gevallen fototoestellen was het gisteren in de sectie zonnebrillen nummer XX die voor eeuwig uit het zicht verdween. Na een spontane val in de rivier (met pet, horloge en mobiel, deze laatste ‘gelukkig’ de lokale telefoon voor noodgevallen) leerde me dat een zonnebril helaas niet drijft. Het horloge ligt momenteel in een droogkast bij de plaatselijke klokkenmaker die een kans van ‘fifty-fifty’ geeft voor een voorspoedig herstel.

Toch was het een fantastische dag dobberen over de Clark River met de vele stroomversnellingen en watervalletjes, vergezeld door visarenden en gieren die hoopvol boven ons rond cirkelden. De Afrikanen waren zeer tevreden maar stapten pas aan boord nadat hun verzekerd was dat ze konden staan als ze uit de boot vielen (snelstromend water is niet diep) en er geen krokodiillen of vleesetende vissen iin het water zaten. Dat laatste is vrij normaal in Afrika en reden om vooral niet in de buurt van rivieren te komen.
Gelukkig had ik mijn handycam camera niet meegenomen, dus geen actiefilm, maar ook geen verloren videocamera, want sommige stukken waren best heftig. Raften scored toch zeker wel een 9 op de schaal van top entertainment en ik kan het iedereen aanraden die de gelegenheid heeft om dit te doen.

Last but not least verscheen in de krant The Missoulian een artikel over mijn werk hier, kijk maar op http://www.missoulian.com/articles/2008/07/27/business/biz49.txt waar ik in de laatste alinea om de hoek kom kijken, ook als proefkonijn tijdens de ropes course (zie filmpje afgelopen week).
Categories: Reizen, Steden | Tags:

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: