Fotografie

Een paar maanden geleden heb ik het nobele vak van de fotografie opgepakt. In November kocht ik een spiegelreflexcamera – die tegenwoordig overigens met de naam DSLR door het leven gaat. Ik schafte mijzelf een Canon 500D aan, maar de resultaten waren bedroevend…

Na een paar weken tobben vroeg ik een Griekse fotograaf – die ik hier in Dubai eens was tegengekomen – of hij mij kon uitleggen hoe de camera te gebruiken. Ik wilde desnoods wel een dag in het weekend met hem meelopen, maar tevergeefs, hij had er geen oren naar. “Te complex” zei hij betweterig, “wat denk je dat ik vier jaar heb zitten doen aan het Atheense College voor Visual Arts?’

Bijna had ik de camera in de kast met ‘gestopte dure hobby’s’ gegooid, maar ergens halverwege December las ik over een beginners cursus voor DSLR fotografie. Het is een dure hobby, want eenmaal begonnen komen de extra accessoires – en enorme kosten die daarmee gepaard gaan – er al snel bij. Een nieuwe zoomlens, statief, filter hier en filter daar, snellere geheugenkaarten met meer mega bites, een aparte flitser (die je vervolgens niet gebruikt), een erflector, diverse boeken en tijdschriften, nog eens een workshop en natuurlijk een hippe rugzak waar je al die zooi in mee moet sjouwen.

Ik heb het tenslotte allemaal in die kast gegooid, behalve de camera en een lens, en daarmee ga ik voorlopig aan de slag. En voor degenen die niet van fotografie houden, vrees niet, dit blog gaat over veel meer dan foto’s maken alleen!

Categories: Gadgets

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: