Springen van de 147e verdieping

Vandaag werd bekend dat de eerste zelfmoordenaar van de Burj Khalifa – de hoogste toren van de wereld – was gesprongen. De feiten waren minder spectaculair dan de springer waarschijnlijk gehoopt had. Hij was van de 147e etage gesprongen, maar te pletter geslagen op de 108e. Dat zijn nog altijd 39 verdiepingen en zelfs dat lukt je niet zomaar in Nederland.

De man heeft in zijn val wel het toeristen uitkijk dek (124e verdieping) en een onlangs geopend restaurant (122e verdieping) gepasseerd, maar daar werd in de kranten niet over gerept. Wellicht kunnen we spoedig daar iets over vernemen in de lokale sensatie pers. De man – zo wordt gemeld – had waarschijnlijk een dispuut met zijn baas dat hij geen vrijaf kon krijgen. Niet verwonderlijk in Dubai waar een groot deel van de ongeschoolde arbeiders uit derde wereld landen in een soort van semi-slavernij werkt.

Ikzelf denk dat de man gewoon voor een kantoor in de toren werkte, want je kunt als gewone sterveling helemaal niet in die toren komen, laat staan op de 147e verdieping. De BK is trouwens 160 verdiepingen hoog. Ik ben wel eens benieuwd naar wie daar zijn penthouse heeft. Dat is geen uitzicht meer, dat is meer los van de aarde…

Tet Roberts photography

Categories: Observaties | Tags: , , ,

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: