The American Camel

Nou, het is nog steeds onbekend wanneer het transport van zwaar matriaal vertrekt uit Zeebrugge en omdat ik geen zin heb om langer te wachten, besloot ik te gaan informeren voor een auto. Auto’s zijn het laatste jaar vanwege de hoge inflatie enorm duur geworden en eigenlijk zijn alleen auto’s die gefabriceerd worden in Egypte enigzins betaalbaar.

Toch wonen er nog zo’n slordige 70 miljoen mensen in deze woestijn en dus heeft elke Europese of Japanse fabrikant wel een fabriekje in de Nijldelta geplaatst. Zodoende is er voldoende keus voorhanden. Eenmaal bij de afdeling die hier gaat over auto’s huren, bleken er maar twee auto’s voorradig te zijn. Een Deawoo Sabera en nog zo’n soort naam. Niet echt super, hoewel we hier over splinternieuwe auto’s praten.

Ik legde me er niet bij neer en ontdekte al gauw dat er met de grootste moeite nog iets anders op de kop te tikken was, ‘but it is second hand sir, two years old…’ Tot mijn verbazing bleek het te gaan om een Chrysler Neon, en dat klonk toch wat flitsender dan een Deawoo. Het probleem echter is dat ik eind deze maand, wellicht, naar Europa ga voor een week of twee, en dat wens ik niet te betalen. Gelukkig werd het geen eindeloze onderhandeling.

Ik mag de Chrysler proberen tot ik weg ga. Als ik weer terugkom mag ik zelf weten of ik er wel of niet tevreden over was. Zit hier een addertje onder het gras? Je weet het nooit in Egypte, maar in ieder geval staat hier zaterdag een Chrysler Neon voor de deur, hoewel ik niets weet over de kleur of andere bijzonderheden. Ik zie wel.

Er is overigens nog een andere methode die me door een aantal collega’s al is ingefluisterd. ‘Much cheaper, mister Robert, and any car you like.’ Toch wel benieuwd naar dit nieuwtje liet ik me voorlichten door een meneer van een nog onbekende afdeling. Een kennis koopt de auto splinternieuw en ik betaal hem een maandelijks bedrag waarmee hij direct de bank aflost. Na twee jaar is de auto voor 60% afgelost en stapt de kennis verheugd in een redelijke wagen die momenteel onbetaalbaar voor hem is.

Althans, en wat als ik er een forse deuk inrij? En wat als ik hier na een jaar vertrek? ‘No problem mister Robert, just look for any new car, just let me know…’ Tja, ook hier zal wel een addertje onder het gras zitten, dus ik neem nog maar even de tijd om uit te vinden wat nu het beste is. ‘You European crazy man, always paying too much.’

Je doet het hier ook nooit goed, maar okay, zaterdag ga ik maar eens een stukje rijden.

Rij ik dadelijk op deze kameel?

Categories: Gadgets

Post navigation

5 thoughts on “The American Camel

 1. Hoi Tet,
  Een heel leuk log! Als het vol raakt ga je toch naar een concurent….
  Trouwens leuk huisje heb je te huur. Ik pik wel een log voor de volgende nieuwsbrief

  Groet
  Edgar

 2. John

  Ik heb hem gelezen. Leuk maar kijk maar uit met “Interressante” constructies in vreemde landen. (Spreekt paranoid droid) 😕

 3. baasie

  aardig gek , je bent aardig op dreef, das maar goed ook . blijf ik tenminste op de hoogte.

 4. Coby

  Wauw..flitsend plaatje.
  Het is al weer zaterdag.
  En…lijkt hij er een beetje op ?
  of heeft hij toch meer weg van een kameel? 😉

 5. Het is een metallic oker kleurige Neon geworden, 1 jaar oud volgens de meneer die hem brengen kwam, met 185.000 km op de teller… Dat is 500 km rijden per dag als ik goed reken. Druk baasje moet dat geweest zijn…

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: