De terminal in aanbouw

Met alle machines veilig op de kade, was de opdracht voltooid naar wens van de directie. Omdat er voor een paar miljoen aan gereedschap staat, was mijn nieuwe missie om te zorgen dat alles heel blijft en de veiligheid van de nieuwe medewerkers van begin af aan gegarandeerd blijft. En dus ben ik nu dagelijks op de terminal en er is een hoop te doen. Vanaf een duintop bekeek ik het slagveld waar over een paar maanden de eerste schepen moeten aanmeren.

In de stack werken zo’n 60 man aan het bestraten en egaliseren van het terrein, de gebouwen (kantoor, kantine, garage) staan nog volop in de steigers en de kade moet nog voorzien worden van powerkabels voor de kranen. Nu al het equipment er staat is het een grote mierenhoop waar allerlei zandwagens, shovels, mobiele kranen en cementmolens door elkaar heen crossen. Zelf hebben we bijna 30 man in opleiding voor de RTG’s en trucks en die worden door instructeur Keith en zijn twee ervaren Omani’s opgeleid.

In het begin van de week plaatsten we alle trucks in lijn om te tanken en daar kwam de tankwagen aanrammelen met 5 man aan boord en op top van de tank, om een laadpijp van 15 centimeter doorsnede in de tank te stoppen. De eerste truck was binnen 3 seconden vol gevolgd door een fontein die de chauffeur en twee TD’ers doordrenkten van gasolie. Direct maar deze operatie afgekapt en weggestuurd die handel om terug te komen met een behoorlijke slang.

Wat verder opvalt is dat het personeel van de aannemers op de meest onverwachte plaatsen kunnen (mogen en durven) te slapen. Ongeveer overal waar schaduw is, en omdat de zon loodrecht boven je staat is de enige schaduw recht onder… een auto, een kraan of een truck, liggen ze te slapen. Overal steken benen en armen van ‘werknemers’ onder vandaan, of gevaarlijker nog: helemaal niks, die een tukkie doen of siesta houden. Bij de standaard controlelijst voor gebruik van een truck staat nu tijdelijk ook een check onder de machine of er geen lichaam ligt te pitten, het is ongelooflijk.

Gisteren startten we met het lossen van de trailers die op elkaar gestapeld staan. De eerste hijs deed een hydraulische leiding van de spreader scheuren en de TD ‘ers die de dag ervoor onder de diesel zaten, maakten nu kennis met hydraulische olie… en douches hebben we nog niet op de site. In ieder geval een goede doop voor de engineers die nu ook echt op TD’ers beginnen te lijken (en te ruiken) hier.

Morgen de laatste trailers lossen en inmiddels worden ook de reachstackers en empty handlers in rap tempo opgebouwd. Dat is ook hard nodig, want overmorgen komen de eerste nieuw aangenomen chauffeurs hiervoor op de terminal, hoewel die zo’n apparaat nog niet eerder gezien hebben. Dus ga ik morgen ook een soort van rijbaan maken van drums en plastic afzetlijnen waardoor de cursisten een mooi parcours kunnen rijden zonder dat ze elkaar kunnen inhalen en toeteren… dat is voorlopig verboden op de terminal.

Categories: Gadgets

Post navigation

7 thoughts on “De terminal in aanbouw

 1. Bartje

  Haai Tet, bedankt voor de ceedee’s! ze draaien al op 10 in de woonkamer! Niet vergeten om de heuvelproef in je parcours op te nemen he!!! πŸ˜‰

 2. John

  Wel weer even luid gelachen om deze egypptische muppetshow. Volhouden Kermit!

 3. 😦 Hoi Robert, het gaat zeker nog niet naar wens met jou computer. Gisteren naar John geweest, ik moest er gewoon even uit. Heb daar een lesje gekregen en ben aardig ontspannen weer naar huis gegaan. πŸ˜€ Mist jou soms om een biertje te komen drinken. Voor de rest gaat alles hier naar wens met ons samen. Willem meld zich ook als ma nog even door blijft slapen ga ik wat met hem zitten ouwehoeren πŸ˜› groetjes van jou Pa uit het mooie Vlaardingen….

 4. Heb net even de log van Bas gelezen. Maakt daar alleen maar kennis met serveersters. Komt waarschijnlijk niet meer terug. Zelfs niet voor de ASSAM. Groetjes uit het mooie Vlaardingen……. πŸ˜€ padre tetdre

 5. πŸ˜• Er wordt weinig gereageert Robert. Kan jij zien of deze log van jou wel bezocht wordt door andere personen die niet de moeite nemen om te reageren? πŸ˜‰

 6. Tet

  Ja, dat kan ik zien. In juni waren er 1212 pageviews en dat houdt in dat de woestijn per dag gemiddeld meer dan 40 keer bezocht wordt.

 7. johanna

  hahaha, je moet toch ergens aan je rust komen, dan maar onder een auto. πŸ˜€ Veel succes ermee !

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: