Terminal excursie voor computernerds

Willem B. en superuser Tamar wilden nu wel eens de terminal in het echt gaan bekijken en zodoende kwamen we rond 9 uur aan op de site waar de trainingen alweer volop aan de gang waren. Inmiddels hebben we trainers uit Oman en Denemarken die hier de kraanmeesters, empty handler, reachstacker, traktor en RTG chauffeurs wegwijs maken.


Training op de site nu zes dagen per week, binnenkort ook in dag- en avonddienst

Het administratie gebouw moet volgende week al in gebruik worden genomen door de planning. Tijdens onze verkenning in het gebouw, waar nog in het wilde weg getimmerd, gezaagd en beton gestort werd, deden we een bijzondere ontdekking. De muren die geplaatst worden in aluminium frames, zijn tegen de ramen geplaatst zodat ze niet meer open of dicht kunnen. Tamar vroeg dit netjes in het Arabaisch, het klonk ongeveer als ‘hey sukkel, waar ben jij nou mee bezig,’ (handgebaar – wegwerpgebaar – gecensureerd gebaar), maar meer reacties van de bouwvakkers dan schouderophalen en wat gemompel was er niet bij. Morgen maar even melden bij de TD, wellicht dat die ze beter kan overtuigen.


Het administratiegebouw met nu nog open ramen

Deze week verhuizen de operationele en de technische dienst naar een portacabin kamp op een 500 meter van de kade. Nu zitten we met 150 man in de veel te kleine trainingsportacabins, dus is het een beetje aanpassen geblazen. Elke lunch moeten hier zo’n 100 man even naar het oosten knielen, hoewel er maar ruimte is voor een stuk of 15… Vandaag dus tussen de sight seeings door (Willem, hier heb je de sleutel avan de pick-up) een plattegrond van dit kamp gemaakt. 14 portacabins, 2 watertanks en een sceptictank moet voldoende zijn tot de oplevering van het gebouw).


Drie kranen zijn nu nog in de handen van Noell, komende week beginnen de endurance/acceptance testen…

Daarna reden we met de Subaru op zoek naar de vergeten steden Pelusium en Migdul, een grote archeologische site, op nog geen 20 minuten van de terminal. Niemand had er ooit van gehoord, en op geen kaart staan ze vermeld. Ik had er over gelezen in een oude reisgids die ik op de markt van Port Said op de kop had getikt. Het zijn fortsteden van bijna drieduizend jaar uit, die geheel verlaten tussen de woestijn en de zee liggen. Na het drie keer niet gevonden te hebben bracht een aan de kant van de weg opgepikte ‘gids’ ons er uiteindelijk naar toe.


Zomaar een hals van een amfoor gevonden… op de achtergrond zoekt Willem naar de tombe van een farao

De Romeinse potscherven staken ongeveer aan alle kanten de heuvel uit. Het is een enorm fort waar maar weinig van over is, maar waar nog van alles te vinden is. Erg verleidelijk voor een langere excursie binnen kort in het voetspoor van Indiana Jones.


[wat ik zeg, het steekt letterlijk uit de grond…[/i]


Gevonden!

Categories: Gadgets

Post navigation

7 thoughts on “Terminal excursie voor computernerds

 1. bas

  hey Tet, ik ben weer veilig en wel in Nederland. Nu heb ik veel meer de tijd om je verhalen en belevenissen te volgen. Leuk zo die tripjes. Das echt iets voor jou om op historische plekjes te gaan kijken. Veel plezier nog daar

 2. Pa & Ma..

  Robert, bedankt voor deze excursie. Nou krijgen wij echt een idee wat je doet en waar je werkzaamheden zijn. Ik heb genoeg met mijn vrachtauto over terminals gereden om te beseffen hoe ver jullie nu zijn. ( over een maand de eerste boot?) 8) πŸ˜€ Nou het zal mij benieuwen. We blijven het volgen. Ontvang je eigelijk wel onze e-mails? Pa………

 3. Pa & Ma..

  De laatste vonds lijkt mij meer het handvat van een oud strijkijzer welke ik van de week nog heb weggegooit. πŸ˜€ πŸ˜• 😦

 4. Wow man..hoe jullie dat zomaar op kunnen rapen. Nou jah ik vind het wel bijzonder.
  Ook weer intressant hoe je hier vertelt.

 5. Johanna

  De avonturen van Robert Jones; in de woestijnen van egypt

 6. didi

  Mag je daar zo maar rondlopen en kan je dan meenemen wat je vind?Spannend! πŸ˜›

 7. wim vingerling

  Ha Tetje,
  Wij wisten niet dat in Port Said was gearriveerd.
  Leuke site en voor jouw een leuke verandering (hopen we).
  Gelukkig heeft Wim meer verstand van computers (zie foto).
  We gaan julllie volgen.. en groetjs aan Willem Bekooy.

  gr
  Wim en Peter van de MOL.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: