Oorlogssporen

Natuurlijk was het nu echt tijd om de nieuwe wagen op volle snelheid te proberen. Levensgevaarlijk, ik weet het, want een overstekende ezel of een gat in het asfalt is hier niet bepaald een uitzondering. Maar de weg van Port Said naar Ismailla langs het kanaal is redelijk goed. In Ismaila is het Suez kanaal vrijwel onbereikbaar. De militairen schermen het geheel af en je ziet soms alleen een brug achter een zandduin varen.

De enige plek waar vrij zicht was, was bij de ferry waar de schepen door een soort vallei vragen. Maar de klik van mijn fototoestel (om te openen) werd door twee kliks van Kalashnikovs beantwoord. ‘No pictures…’
‘Sir yes Sir!…’ dan maar de pont over.

In de Sinai, aan de overzijde van het kanaal, liggen de herinneringen van de oorlogen met Israel nog overal voor het grijpen. Tanks staan hier en daar nog in de woestijn en rondom de wrakken zijn nog flesjes en andere voorwerpen uit het beloofde land te vinden. (De Egyptische laarzen, achtergelaten om wat sneller te kunnen wegrennen, zijn blijkbaar wel verwijderd…)


Tandpasta?

De route terug naar Port Fouad, waar de terminal ligt, heeft wel vrij zicht op het kanaal en de konvooien zijn van grote afstand te zien (de weg ligt gemiddeld op zo’n drie kilometer van het kanaal). Dat leverde nog een aardig plaatje op van een toekomstige klant.

Nou, behalve dat deze route interessant is, had het ook een ander doel. Hoe snel is het rijden via de vredesbrug bij Ismailla indien de veerpontverbinding in Port Said naar de terminal zo slecht blijft. Er moeten volgende maand een paar honderd man een paar keer per dag overgezet worden, maar van de week lag de pont er twee uur uit vanwege een motorstoring. Van de week gaat de eerste bus via deze route (van iets meer dan een uur weten we nu) terwijl de andere bus via de ferry gaat. Een interessant experiment. Nou ja, we zien wel waar de ferry strand…

Categories: Gadgets

Post navigation

8 thoughts on “Oorlogssporen

 1. Pa & Ma..

  😦 Moet het allemaal weer zo snel gaan? Zet van de week maar weer eens jou wagen op de log, dan kunnen wij de deuken tellen. Je weet het van jou wagen hier, moffelen helpt niet ik met mijn kennersoog zie het toch. Mooie foto’s trouwens. πŸ˜• jou Pa……….

 2. Bartje

  Nou rest mij wel de vraag wat de top is van je rally-monster….

 3. Tet

  Nou, die boot heb ik nog wel ingehaald…

 4. Baz

  Hey Tet, een boot inhalen, kan ik ook met de roestmonster die ik heb, maar hoe hard gaat hij nou echt?
  Voor de rest, denk ik wel dat de tube, tandpasta is, maar ja je weet het maar nooit, het kan misschien ook wel een tube met gif zijn?? πŸ˜‰
  Je weet het niet. Leuke foto’s trouwens, goed gemaakt.

 5. kees

  maar om met bart mee te praten HOE HARD GAAT DAT BLAUWE MONSTER?
  dit ivm parijs-dakar

 6. Tet

  Bart, Baz, Kees en alle anderen, ik bereikte een snelheid van 160 km/uur, en dat zonder de geheimzinnige Thunderbirdknop ‘power’ in te drukken, die tussen de pook en mijn kopje koffie houder zit… (het voelde als een formule 1 wagen die een rondje over de kasseien rijdt, dit vanwege de weg, niet de auto 8) )

 7. Arian

  hahaha zit er eindelijk eens gang in tet.
  By the way op de tube staat “niet om in te nemen”

  Mzzls πŸ˜€

 8. Peter

  hallo robert,leuk dat je me belde op mijn verjaardag.jammer dat je daar niet bij was.het was erg gezellig,en voor het eerst sinds jaren eens mooi weer. vandaag is pa weer thuis .dus zitten we hier koffie te drinken met zijn drieen.ik heb vandaag vrij genomen om ma te helpen ,we hebben samen boodschappen gedaan.met pa gaat het goed maar heeft wel een aantal medicijnen meegekregen,waaronder geen jenever in ieder geval,maar pillen te over wel 5 soorten.verder gaat alles zijn gangentje.maandag is er een grote staking in de haven ,het wordt de grootste in 25 jaar,daarom hebben ze mij maar vrij gegeven om dat de terminals plat liggen.dus als je solidair bent dan leer je ze daar ook staken ,dag rob ik ga nu naar binnen voor een biertje ,doei πŸ˜€

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: