Tijdelijke evacuatie

De terminal vordert gestaag, maar hoe dichter we bij het eerste schip komen, hoe meer er moet gebeuren lijkt het wel. De training op alle machines gaat goed en de vaardigheden worden steeds beter, maar nog steeds stromen er mensen in de operatie en de teller staat vandaag op 120 voor wat betreft de operatie.

Het veerpontje is nog steeds een probleem, het ligt zeg maar op politiek niveau. Het is wachten op de beslissing van de gouverneur van de omgeving Port Said en die is alleen via zeven schijven te bereiken… Tja, en zo’n belangrijke meneer krijgt zelfs onze directeur niet zomaar te spreken. Maar de bemanning van de pont wil ons wel helpen en vaart wat sneller over, zo snel zelfs, dat we bijna onder de boeg van een concurent verdwenen…

Momenteel zitten we erg krap in het portacabin trainingcentre op de terminal. Gebouwd voor zo’n 60 zielen, momenteel behuist door ongeveer 200 blauwhelmen (operatie) en TD’ers (geelhelmen) en dat gaat niet goed samen, zoals bekend… Daarnaast huisden er nog een onbekend aantal muizen en ratten in deze accomamadatie. Gisteren zat ik in het enigzins verslonsde gebouw te computeren, tot ik plots wat zwaar ademde en last van mijn ogen kreeg.

Bleek al gauw dat het gebouw daags daarvoor was uitgegast en hier en daar wat gif was gestrooid om de populatie ongedierte te elimineren. Geen plakaten op de deur, niemand geinformeerd, dus even flink uit mijn dak gegaan tegen de afdeling administratie, die vergeten was dat de operatie ook de zesde dag van de week werkt.

Terwijl de Egyptenaren naar adem happend met een rooie kop aan een broodje zaten te knagen (alle deuren en ramen dicht, 10 airco’s op volle toeren) toch maar iedereen naar buiten gebonjourd. Nou, dat vonden ze wel een goeie grap toen ze het hoorden(!?), want ze dachten gewoon dat het wat heter was die dag. In Rotterdam was gelijk de boel plat gegaan! Maar goed, hier deden ze dat ook, zei het massaal naar het oosten en dat voor slechts zeven minuten…

Van de week verhuist een deel van de operatie (de ‘afgestudeerden’) naar een kamp van caravans dat momenteel wordt opgebouwd. De planning komt morgen over van Port Said naar het kantoorgebouw, waar een alternatieve verdieping is ingericht tussen de drilboren en beton stortende machines. Dus alles wordt klaargestoomd om het systeem op te starten en de simulatie te beginnen van een fictief schip. Ben benieuwd hoe dat gaat aflopen, ik hou jullie op de hoogte.


Maersk Sealand zou met een onwaarschijnlijk aantal doorvaarten per dag door het kanaal, ook wel eens een lichtblauw pontje voor ons kunnen aanschaffen, als ze straks een beetje productie willen draaien hier…

Categories: Gadgets

Post navigation

2 thoughts on “Tijdelijke evacuatie

 1. Edgar

  Ha Tet,
  Nu via het log. Ingrid vraagt welke camera je nu hebt? In Vlaardingen ligt trouwens nog steeds de pont Van Lier. Kunnen alleen geen auto’s op. Maar omdat ik toch tijd over heb wil ik best wel op zoek naar een goede pont…..

  Groeten

 2. Johanna

  Het vlees op het broodje van de mensen is in ieder geval nu ook zeker weten dood.
  Succes met het gestage gebeuren daar.
  😉 We blijven lezen !!!

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: