Update

De laatste weken gaat het snel. Vanaf volgende week gaat het aantal handelingen toenemen van 1200 naar 3000 en in april als alles goed gaat tot 8000 per week. Kraan 4 en 5 zijn nu afgeleverd en komen volgende week in bedrijf. Twee nieuwe RTG’s reden van de week van een barge af en er wordt al hard gedacht aan uitbreiding. Kraan 6 en 7 komen later dit jaar (ZPMC) en nog eens twee erbij zou zo maar kunnen.

Het schijnt dat er veel geintereseerde klanten zijn. Een retourtje Suez Kanaal kost al gauw een half miljoen dollar (!) voor een beetje boot. Als je de zesde laag aan dek er afhaalt en restowed naar lagere posities – voor je het kanaal invaart – kun je als rederij zomaar rond de 20.000 dollar besparen. Tot zover het werken ‘op een goudmijn’ (waar hoorde ik dat eerder).

Minder succesvol zijn de loodsen, die sinds kort moeten aanmeren aan onze kade in plaats van het vertrouwde overspringen van boot naar boot. Steevast liggen de schepen een bolder of twee verkeerd, nu nog niet zo’n probleem met maar 1 boot per keer langszij. Ook lastig is het als je als kraanmeester nog problemen hebt met het vinden van de celgeleiders. Dan boor je een gat in de container en laat daar nou net bulklading PVC bolletjes inzitten. Erger nog, er bleken geen bezems in het bezit van SCCT te zijn.

Voor de kenners van oude Sealand boten, ook de Pioneer/Sea Leader/Adventure komen hier regelmatig langs. De bemanning is inmiddels vervangen door Oekraieners en de laatste kapitein leek in doen en laten nogal op Jeltsin, dus toen hij hoorde dat er midden in de nacht spontaan een luikdeksel geknikt was, wilde hij de hele bemanning ontslaan (in zijn pyama… aan dek). Ik zei het al, die Sealand boten worden oud, en het luik hing om precies te zijn 6 uur en 28 minuten in de spreader.

En dan nog het weer, dat valt wat tegen in de winter. Regelmatig buien, grauwe wolkendekens en ‘s nachts wordt het aardig koud op de woestijn terminal, tot beneden 10 graden. En dat is dus alleen in de hoek van Egypte waar Port Said zo ongeveer ligt. Tijd dus om zeer spoedig (na deze nachtdiensten) af te reizen naar Sharm al Sheik aan de Rode Zee.

Categories: Gadgets

Post navigation

6 thoughts on “Update

 1. Hoi Robert, ik ben al aan het zoeken naar Sharm al Sheik aan de rode zee. Veel plezier daar en gezond weer terug met de mannen. groetjes uit het mooie maar koude Vlaardingen……

 2. aap

  Brrr de temps hier doen me denken aan een nieuwjaarsduik jaren geleden, wordt tijd voor een warme duik! 😀

 3. zo te lezen ben je wel aan een (warme) vakantie toe….
  veel plezier !!
  p.s. wat hier allemaal gebeurd is durf ik niet eens op mijn weblog te zetten.

 4. Tet

  Ik weet het Rolf, de geruchten hebben Egypte bereikt via de Arabische tam-tam… maar in Oman wordt toch overal olie gevonden?

 5. Tet

  http://www.omanobserver.com/monday/hnews1.htm voor zij die nieuwsgierig geworden zijn, kunnen de censuur omzeilen hier…

 6. Marcel Regeer

  Overal waar jij opduikt ontstaat schade !
  Wordt er nog op een beetje niveau gedart in die zandbak? 😀

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: