Kunstwerken

Eigenlijk had ik een week door de woestijn moeten rijden over 1000 kilometer karavaanroute naar de Siwa Oase en dan linksaf bij cactus 12 naar de Lybische grens, alwaar ik een zonsverduistering had moeten zien. Maar mijn baas cancelde dat en stuurde mij op een cursus naar Genua in Italie. Om deze vakantie te compenseren stemde hij zuur in met een korte verlenging van een paar dagen in Rome.

De Maersk cursus begon vooral steeds heel erg vroeg, eindigde elke avond zeer laat in de duisterste kroegen van Genua en was vooral snel vergeten in het vliegtuig naar Rome. Wel weet ik inmiddels dat er een vervolgcursus komt want daarvan vond ik gisteren een inschrijfbewijs in mijn koffer; die is intussen opgestuurd. Rome was vooral erg warm, blauwe lucht, zeer goed eten, en drinken, een toespraak van de paus en een kunstwerk dat ik kocht voor veel van een schilder, maar dat helaas op het vliegveld van Cairo in een onbewaakt moment gestolen werd. Gelukkig hebben we de foto’s nog…


Het aanstormend talent Bernardo Militi met het thans vermiste werk: Wind van Rome. Dit weekend wordt een zoekactie op touw gezet

Een ander kunstwerk komt van mijn eigen tekentafel en dat is de hieronder getoonde Emergency Container voor het redden van levens en bevrijden uit ongemakkelijke situaties. In Rotterdam herinner ik me Willem met de Arm uit de Kom, een zeeman met een blinde darm in zijn hand (!) en een gevallen schippersvrouw. Omdat de Egyptische emergency container ook intelectuele havenarbeiders moet kunnen vervoeren zijn er na een extra veiligheidsoverleg een paar stoelen ingelast om het ongemak van een reddingsoperatie enigzins te overkomen. De handmatige vergrendeling die ik voorstelde dolf het onderspit tegen de stoelen, want met gordels zit je ook veilig… Ik heb overigens geen plaats genomen tijdens de eerste oefeningen.

Categories: Gadgets

Post navigation

4 thoughts on “Kunstwerken

 1. Grappig allemaal en gelukkig weer wat kwijt geraakt. Afdeling zoekgeraakte,vermiste en verloren zaken, kennen je al bij naam en toenaam in binnen en buitenland. Overigens, bedankt voor jou mooie en oh zo grote foto uit Rome, hoe moet ik die nou weer uitprinten? Lieve groetjes van jou paps en mams uit het mooie maar nog koude Vlaardingen…….. 😕 …

 2. Aap

  Tip voor foto’s printen, digitaal naar HEMA sturen. Diverse grotes en superkwaliteit!

  Volgens mij kan er een boek worden geschreven over de Egypte jaren! Schilderij kwijt…. 😉

 3. Jammer, het ziet eruit als een mooi schilderij. Gelukkig heb je de herinnering nog. Je bent inmiddels wel de meest bestolen persoon die ik ken. Persoonlijk treur ik nog steeds over de Zenit-E van 2 kilo die je in een Portugese haven kwijtraakte.
  😦

 4. Vermist?! 😛
  Ik denk dat jij alles moet vastbinden aan je, dat je niets meer kwijt kan raken of geraakt kan worden door een andere oorzaak.
  Maar het was zeker een mooi schilderij, jammer hoor.
  Enne de tip van bart over de foto service van hema kan ik me bij aansluiten

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: