1.000.000 containers

Dit bericht is middels een online translator uit het Engels vertaald…

De nieuwe speler SCCT verspilt geen tijd in het maken van zijn teken

Terminal wordt snel een regionale marktleider – Lijst Lloyds Donderdag 30,2006 Maart

Een relatieve nieuwkomer wordt aan de hoogst concurrerende Mediterrane de havensector van de containeroverlading, de Terminal van de Container van het Kanaal van Suez (SCCT) vestigt zich snel als één van de regionale marktleiders. In 2005, Port Said in oosten-Gebaseerd het eerste volledige jaar van de terminal van verrichting, ondernam SCCT 460.000 doosbewegingen, wat aan een productie van rond 716.000 teu gelijkwaardig is.

Op 21 Maart dit jaar, in feite, bereikte de terminal een opmerkelijke mijlpaal toen het miljoenste TEU behandelde aangezien het verrichtingen in Oktober 2004 begon. De volumes die door SCCT worden behandeld versnelden snel door vorig jaar aangezien meer vraag van de mainlinedienst werd toegevoegd.

In het eerste twee kwart van 2005, behandelde SCCT 74.000 en 144.000 respectievelijk TEU. In de derde en vierde trimesters, waren de cijfers 227.000 TEU en 270.000 TEU. Tot dusver gebaseerd op de prestaties van de terminal in 2006, is SCCT zeker dat het goed meer dan 1 miljoen TEU in dit kalenderjaar zal behandelen. SCCT heeft twee zeer belangrijke scheepvaartlijncliënten, Lijn Maersk en de Lijn van de Verschepende Container van China.

Na de reorganisatie van de globale diensten die is voortgevloeid uit zijn aanwinst van P&O Nedlloyd, zal Maersk een totaal van acht wekelijkse mainlinevraag in de terminal vanaf April zetten, terwijl CSCL twee wekelijkse moederschipvraag heeft. Bovendien hebben beide dragers hun eigen specifieke voedernetwerken die SCCT met havens over het centrale en oostelijke Middellandse-Zeegebied verbinden.

De overgrote meerderheid van bewegingen die voor deze lijnen worden uitgevoerd is overladingen, hoewel de beweging van lokale lading door de terminal binnen medio-2005 begon en nu rond 5% van productie vertegenwoordigt. SCCT gelooft dat het uiteindelijk lokale de invoer en de uitvoerverkeer 10% van totale activiteit kon bedragen en wijst erop dat de terminal goede weg en spoorverbindingen met het achterland heeft.

“Wij zullen altijd hoofdzakelijk een overladingsfaciliteit zijn, maar onze ervaring toont tot dusver aan dat het voor lijnen mogelijk is om binnenlandse lading naar de terminal aan te trekken,” zegt Philip Littlejohn, de leidende directeur van SCCT. Terwijl de container-behandelende activiteit stijgt, verbetert de productiviteit bij de terminal ook regelmatig en SCCT neemt het gemiddelde nu van 29 bewegingen per uur op mainlineschepen en 28 met voeders.

M. Littlejohn zegt: “Ons doel moet een gemiddelde van 30 bewegingen overschrijden een uur en wij zullen dit spoedig doen. Wij zijn vrij trots van dit van mening is, die dat het aantal arbeidskrachten nieuw is en wij hebben de meesten van hen van kras opgeleid In termen van investering, nadert de eerste fase van de ontwikkeling van de terminal SCCT nu voltooiing. Rond 85% van het gebied van de landsidewerf is nu bedekt en dit definitieve deel van het de bouwproces zou tegen eind Mei moeten worden beëindigd.

De terminal heeft 1.200 meter van kade, met een waterdiepte opzij van 16,5 m en, met twee nieuwe super-postkranen die worden opgedragen, zal de terminal spoedig negen quayside brugkranen hebben, die door 28 rubber-van banden voorzien brugkranen worden gesteund.

Bovendien zullen drie meer quayside kranen, en negen RTGs tegen eind 2006 worden geleverd. Met de levering van het nieuwe materiaal, zal de capaciteit bij SCCT, door het begin van 2007, rond jaarlijks 2.2m teu zijn. Nochtans, aangezien de dingen zich bevinden, is SCCT effectief volledig en streeft actief naar geen nieuwe klanten, op korte termijn minstens.

Zoals M. Littlejohn verklaart: “Momenteel, hebben wij slechts werkingsgebied beperkt om om het even welke extra scheepvaartlijnen te behandelen hoewel wat capaciteit zal worden verstrekt wanneer de nieuwe kranen later op het jaar worden geleverd. Wij konden niet een andere drager bij SCCT op dit ogenblik, maar misschien later in 2006 nemen.”

De behoefte aan verdere capaciteit wordt erkend en de plannen voor een verdere uitbreiding van eindinfrastructuur worden ten uitvoer gelegd. De concessieovereenkomst tussen SCCT – de waarvan aandeelhouders Terminals APM, een Deens investeringsfonds en diverse Egyptische staat en particuliere sectorbelangen omvatten – en de Egyptische overheid verstrekt een optie voor een 1.200 muitbreiding aan de bestaande ligplaatsen.

SCCT heeft dat het met dit project willen verdergaan vroeger dan oorspronkelijk voorzien erop gewezen en heeft een brief van bedoeling aan dat effect ondertekend. De gedetailleerde besprekingen met de overheid zijn in uitvoering vooruitgang en als allen de nieuwe ligplaatsen gaat plannen in eind 2008 operationeel zal zijn. Op dit punt, zou SCCT 2.400 m van kade in werking stellen, dat met 24 super postkranen van de panamaxcontainer wordt uitgerust, en een totaal gebied van rond 1.2m sq m. Geschatte productiecapaciteit zou in het gebied van 4.5m teu zijn.

Noot van de redactie:
Voeders – Feeders
Doosbewegingen – containermoves
De Lijn van de Verschepende Container van China – China Shipping Line

Categories: Gadgets

Post navigation

6 thoughts on “1.000.000 containers

 1. Philip Littlejohn, de leidende directeur -> M. Littlejohn ?

  Fantastisch, die vertaal programma’s….
  Goed te zien, dat je weer ‘teruggekeerd’ bent….

 2. Probeer het maar eens uit het italiaans. 😀

 3. Doosbewegingen Hahahaha 😀

 4. Gefeliciteerd met je 38ste verjaardag oom Teut!
  Ik hoop dat je een leuke dag hebt daar in Egypte.

 5. kees

  tet sorry dat ik een dag te laat ben maar…..gefeliciteerd met je verjaardag en ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad.

 6. Tet

  Maar natuurlijk; ik heb de lokale collega’s maar eens op een paar rondjes cola getrakteerd…:?

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: