98 / David Bowie – Changesbowie

Nu eerst eens een bekende artiest, want iedereen kent natuurlijk wel de ‘Man with one 1000 faces’ David Bowie. De CD Changesbowie is eigenlijk een verzamelaar met alle grote hits erop, en dat zijn wel een paar echte krakers: Let’s dance, China girl, Young Americans, Blue Jean, Golden Years en reken ik Heroesen Space Oddity – geschreven nav Kubricks a 2001 Space Oddity – tot mijn favorieten ofwel 5 sterren liedjes.
Waargebeurd: ten tijde van de Glass Spider Tour wandelde ik thv Hilton Rotterdam David Bowie letterlijktegen het lijf toen die van de ingang naar de tourbus wandelde met een zooitje fans om zich heen. Nou, dan beland je al gauw in deze lijst natuurlijk… Dat geeft overigens geen garanties. Zo ben ik ook wel eens James Last in levende lijve tegengekomen maar die staat dus niet in deze Top 100.

Het Album in kwestie Bowie als Hero
In Space Oddity vliegt Major Tom de eindeloze ruimte in:
Here am I floating round my tin can
Far above the moon
Planet Earth is blue
And there’s nothing I can do.
Laatste nieuws is dat Bowie van een sabatical year aan het genieten is omdat hij de muziek industrie helemaal zat is. Het kn zijn dat hij weer in een film opduikt binnenkort, The Prestige, die binnenkort op het witte doek komt. Hieronder dan nog eens een live uitvoering van Space Oddity dat Bowie in 1968 schreef…
Categories: Muziek, Top 100 | Tags:

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: