84 / Led Zeppelin – II, III en IV

Kijk, gisteren speelde Led Zeppelin voor het eerst sinds 28 jaar weer eens live op het podium en de superlatieven schoten te kort. De korte flitsen in het journaal lieten zien dat de band beter speelde dan ooit tevoren. Twintig miljoen mensen hadden zich opgegeven voor een kaartje via internet en slechts 20.000 kwamen er mee weg. Dat noem ik nog eens een exclusief optreden. Ik was ook uitgeloot…

Thank you – van II

De mannen van Zeppelin zijn vrijwel ongeevenaard in hun korte periode eind zestig en begin jaren zeventig. 300 miljoen platen zijn er over de toonbank gegaan en daarvan heb ik er welgeteld 5. Vanwege deze reunie heb ik maar besloten de albums getiteld II, III en IV op deze plek gezet (want ik zet niet meer dan 2 albums per artiest in deze lijst) en dit is een goedkope truuk om dat te omzeilen. Er staat nog een album hoger, maar daarover veel later.

 

Since I been loving you – van III De bewering dat Zeppelin de eerste heavy metal band was vind ik niet helemaal opgaan. Bijna een derde van hun nummers zijn akoestisch met allerlei bluesrock en keltische invloeden. De absolute top song is natuurlijk het wonderschone Stairway to Heaven, dat zelfs nooit als single is uitgebracht.

Led zeppelin anno 2007

Ik moet het kort houden; Led Zeppelin is zonder twijfel een van mijn meest favoriete bands en ik draai hun muziek nog regelmatig, en aan het einde van het jaar zullen we ze zeker weer in de top 3 van elke top 100, 1000, 2000 en 4000 horen. Druk op de YouTube button en luister eens live naar het mooiste muziekstuk van de 20e eeuw, dat is beter dan mijn geschreven geneuzel…
Stairway to Heaven – van IV
En nu maar wachten op die wereldtournee!
Categories: Media, Muziek, Top 100 | Tags: ,

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: