Oranjefeesten in Manila

De Oranjefeesten in Manila zijn voorbij, en ik denk dat ik ze allemaal (2?) heb bijgewoond. De eerste was in de tuin van de residentie van de Nederlandse ambassadeur en uitermate geslaagd, want naast het volkslied was er bier, sushi, verse haring en bitterballen.

Door een massaal volgestroomde tuin kwamen de schalen met snacks voorbij. De bitterballen waren uitermate populair en kwamen vaak niet verder dan 5 meter van de keuken waar schaamteloze landgenoten (en ik) demonstreerden hoe een graai cultuur er in Holland uitziet.

Twee dagen later was er de informele versie van Q-Day in Wack-Wack Village, thema Smartlappen. Ook hier waren zelfgemaakte bitterballen en zelfs kroketten maar ditmaal voldoende voor iedereen.

Geweldig feest, lekker gezongen, aan drank geen gebrek en vooral ook lachen, ofwel even ouderwets uit je dak gaan. De nacht van Oranje was zeer geslaagd in Manila en iedereen is opgewarmd voor de Europese kampioenschappen volgende maand.

Categories: Reizen, Smakelijk eten! | Tags: , , , , , , ,

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: