Pindakaas

Ik ben zo al met al bijna 7 jaar in het buitenland en dat is goed, want zo af en toe bezoek ik Nederland en dat ligt daar nog steeds lekker onveranderd. Ik mis niet echt veel, het moeilijkst zijn de momenten met familie en vrienden, het eindeloze platteland waar ik ooit met een broodtrommeltje onder de snelbinders doorheen koerste, en… pindakaas.

Ik zat in een paar uithoeken in Afrika, Azië en Amerika en Gouda kaas, erwtensoep en ja, zelfs stroopwafels kom je met enige regelmaat tegen, maar pindakaas, ho maar. En even voor de duidelijkheid, ik heb het hier over de echte pindakaas, die met een hoofdletter P, van Pietje Vitamientje en Evert van Benthem. Calve dus!

En geen gedoe over huismerken, want die komen uit dezelfde fabriek en zijn van een zijspoor (foute kleur, te flauw of meurt) in een vat van de Aldi gedropen, en dat is alleen voor armoedzaaiers.

Categories: Gadgets, Reizen, Smakelijk eten! | Tags: , , , ,

Post navigation

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: